voorstellen

ik ben zah ik ben 43 jaar. Ik hou van schrijven, lezen en praten.

ik heb al 28 jaar ervaring in psychatrie. ik ben ervaringsdeskundige. Ik heb 4 jaar een groep geleid met lot genoten met dezelfde achtergrond en verslavings problemen. Door mensen aan het woord te laten zonder oordeel te vellen en alleen te luisteren. we weten heel goed dat er bepaalde dingen niet op telossen zijn. We gaan dan in gesprek met elkaar om te ventilerem zodat iedereen met een opgelucht gevoel naar huis kan gaan. Door elkaar de ruimte te geven en elkaar te accepteren zoals we zijn is dat soms genoeg. Door mijn manier van vragen probeer ik de ander soms een spiegel voor te houden. Of door de ander te laten herhalen wat hij /zij zegt soms zeggen we iets zonder na te denken . Door middel van de ander tot nadenken te zetten kan de ander zelf een oplossing verzinnen en dat geeft een gevoel van kracht en regie. Of ik vraag kunnen wij als groep iets voor je betekenen. Of wat denk je nodig te hebben op moment. echt bij naam noemen en soms hoor ik de ander nadenkenen stil zijn en dan verwonderen ze zich zo makkelijk kan het niet zijn.

Soms is t het echt een zin ontleden dan vraag ik wat bedoel je daarmee. Soms zijn er vragen die tijd kosten. Of soms zijn er vragen die geëvalueerd moeten worden dan is deze week deze antwoord goed en volgende week een ander antwoord. Soms is het nodig om een onderwerp uit te diepen. Soms is er iemand die de hele middag inneemt omdat het helamaal niet gaat.

Ik leer niet snel. Ik ben echt hard leers. Een psychische ziekte is meest aangrijpend wat je kan overkomen. Je raakt alles kwijt. Zelfs de grond onder je voeten. Je zelf verliezen.. Je zelfvertrouwen. het is rouwen om verlies van je zelf je toekomst beeld. Je vanzelfsprekendheden bij sommige mensen hun relatie of kinderwens, baan dus ook financieel gaan mensen achteruit. Rijbewijs, zelfstandigheid,studieplannen alles valt in duigen. Daarnaast de klachten die daarbij komen kijken.

Zoals ik beschrijf in mn blog..ik nodig je uit ook je verhaal te doen. en reageer, graag zou ik meer willen te weten komen over deze geesteziekte.

Advertentie
%d bloggers liken dit: